Addition, subtraktion och multiplikation i Sebran

Sebran är ett kul och lärorikt program med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn i åldern 4-9 år att lära sig läsa och räkna. Programmet är helt gratis!

Läs mer om Sebran här

I tre av de tolv övningarna i Sebran kan man öva sig på att addera, subtrahera och multiplicera. I varje övning visas ett tal (plus, minus eller gånger), och fyra tänkbara svarsalterativ. Välj ett av alternativen. Var det rätt visas en glad gubbe, och nästa tal kommer upp. Var det fel, visas en sur gubbe, och du får en chans att försöka igen.

Dessa övningar finns i två svårighetsgrader, lätt och svår. På den lätta nivån visas tal mellan 1 och 6. På den svåra visas tal mellan 5 och 12.


Spela, ha kul och lär dig multiplikation

Ett annat kul program för att lära sig multiplikationstabellen för något äldre barn är spelet Timez Attack. I Times Attack, som är ett riktigt dataspel, går du runt i tunnlar och jagar monster, men för att besegra dem måste du lära dig multiplicera snabbt!

Klicka på bilden för att ladda hem Timez Attack gratis.


Timez Attack multiplikation
Ett monster och ett multiplikationstal att lösa i Timez Attack
Räkneövningar


matte, tal, matematikproblem, barn, skola, skolor, matematik, undervisning, lära, lära sig räkna, plus, gånger, minus, enkel, lätt, lätta tal