Sebran - hänga gubbe

Sebran är ett kul och lärorikt program med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis!

Läs mer om Sebran…

En av övningarna i Sebran är Hänga Gubbe. Du får se ett ord eller en kort mening, där bokstäverna är dolda. Klicka på bokstäverna i alfabetet, eller tryck på bokstäver på tangentbordet, för att gissa vilka bokstäver som ingår i det hemliga ordet. Om du misslyckas, kommer en ny del av den hängda gubben att ritas ut. Skynda på innan hela gubben ritats klart, annars förlorar du! Då blir gubben ledsen, och en sorglig begravningssång spelas. Lyckas du hitta alla bokstäver i ordet blir din gubbe glad, och en munter melodi spelas!

Hänga gubbe är en rolig lek med bokstäver som tränar ditt barn på bokstäver och stavning.

Precis som i Sebrans andra övningar så kan Hänga Gubbe spelas på många olika språk, så du kan även använda det för att t ex låta barnen öva lite på engelska.

Hangman
 
Hänga gubbe


lekprogram, barn, lekskola, förskola, daghem, läsinlärning, lästräning, matematik, matte, tangentbordsträning, tangentbord, zebran, sebra, zebra, skola, undervisning, freeware, shareware, programm, hangman, pyssel, inlärning, ungar, småbarn, små barn, dagis, fritids, fritidshem, fem myror