Seterra sponsrar Schackfyran

Seterra har kommit överens om ett sponsringssamarbete med Uppsala Skolschacksällskap (Uppsala SSS). Seterra kommer framför allt att stödja Uppsala SSS arbete med Schackfyran i Uppland, en schacktävling mellan fjärdeklasser där det viktigaste är att vara många i klassen som hjälps åt.

- Vi är otroligt glada för att Seterra väljer att samarbeta med oss, säger Carl Fredrik Johansson, ordförande i Uppsala SSS. Precis som vi har de verktyg som hjälper barn att lära sig saker, som fungerar och används i stora delar av världen, och det stöd vi nu från Seterra betyder mycket för att vi ska kunna utveckla oss ännu mer.

Uppsala SSS är en av Sveriges största och bästa schackklubbar med mer än 500 medlemmar, och verksamheten är riktad mot barn, ungdomar och mot skolorna i Uppsala. Bland annat har Uppsala SSS utbildat mer än 300 lärare i hur man kan använda schack som pedagogiskt verktyg i skolorna.

- Jag har följt den verksamhet som Uppsala SSS bedriver under en tid och tycker mycket om det de gör, säger Marianne Wartoft, VD för Seterra. Schack är kanske ett 1500 år gammalt spel, men det arbete Uppsala SSS gör i skolorna och på andra sätt ger Uppsalas barn och ungdomar kunskaper och förmågor som är viktiga i dagens samhälle. Från Seterras sida är vi glada att få stödja deras arbete.


Bild från Fyrishov där Schackfyran i Uppland spelats.